Crypto currency: waar liggen kansen?

In deze blog bespreek ik een aantal crypto die wellicht interessant kunnen zijn voor beleggers. Met de gebruikelijke kanttekening. Het is geen financieel advies.

2/1/20242 min lezen

Oke. Toegegeven. Als heilig gelover in digitale transformaties en disrupties maak ik ook gebruik van ChatGPT bij het schrijven van mijn blogs. Zo ook deze. Ik vroeg aan ChatGPT welke 5 altcoins hij zou adviseren. Het antwoord staat hieronder.

Advies ChatGPT: disclaimer en criteria

Leuk om te zien: ChatGPT begint met een disclaimer :-). Om daarna te komen met een aantal criteria die hij gebruikt om de beste coins te bepalen. Hier komt het advies van ChatGPT:

"Als AI-model van OpenAI kan ik geen specifiek financieel advies geven, inclusief specifieke aanbevelingen voor investeringen in cryptocurrencies. Echter, ik kan algemene informatie verstrekken over factoren die vaak worden overwogen bij het beoordelen van het potentieel van verschillende altcoins. Dit kan helpen bij het vormen van een goed geïnformeerde beslissing:

  1. Technologische Innovatie: Zoek naar altcoins die unieke of geavanceerde technologische kenmerken bieden. Dit kan zijn op het gebied van schaalbaarheid, snelheid, privacy, of een nieuwe vorm van consensusalgoritme die ze onderscheidt van andere munten.

  2. Sterke Community en Ontwikkelaarsondersteuning: Een actieve en betrokken gemeenschap, samen met een sterk ontwikkelaarsteam, kan een indicator zijn van de langetermijnlevensvatbaarheid van een altcoin. Dit kan resulteren in continue verbeteringen en aanpassingen aan de munt.

  3. Partnerschappen en Integraties: Kijk of de altcoin samenwerkingsverbanden of integraties heeft met gevestigde bedrijven of sectoren. Dit kan de bruikbaarheid en acceptatie in de echte wereld bevorderen.

  4. Marktkapitalisatie en Liquiditeit: Een hogere marktkapitalisatie en goede liquiditeit kunnen duiden op stabiliteit en een verminderd risico van marktmanipulatie.

  5. Regelgevende Compliance: Begrip van hoe de altcoin omgaat met bestaande en potentiële toekomstige regelgeving kan belangrijk zijn, vooral met de toenemende focus op de regulering van cryptocurrencies wereldwijd."

Best een mooie set aan criteria vind ik...

De beste 5 altcoins volgens ChatGPT

En, wat adviseert ChatGPT? Allereerst weer een disclaimer ("geen aanbeveling"), dan komt het advies, en dan weer een disclaimer. Ja, ook ChatGPT heeft juridisch advies ingewonnen.

"Voorbeeld Altcoins om te Onderzoeken (geen aanbeveling):

  1. Ethereum (ETH): Bekend om zijn smart contract-functionaliteit en is de basis voor veel DeFi-applicaties.

  2. Cardano (ADA): Onderscheidt zich door zijn wetenschappelijke benadering en sterke focus op duurzaamheid.

  3. Polkadot (DOT): Gericht op interoperabiliteit tussen verschillende blockchains.

  4. Chainlink (LINK): Een gedecentraliseerd oracle-netwerk dat externe gegevens verbindt met smart contracts.

  5. Solana (SOL): Bekend om zijn hoge doorvoersnelheid en lage transactiekosten.

Let op: investeren in cryptocurrencies draagt een aanzienlijk risico met zich mee, inclusief het risico van totaal verlies van investering. Het is altijd aan te raden om eigen onderzoek te doen en, indien nodig, professioneel financieel advies in te winnen. De cryptomarkt is zeer volatiel en onvoorspelbaar."

En wat vinden we van dit advies?

Eerlijk gezegd: best goed! Ik zelf volg al enige tijd de Big Ben op More Crypto Online die op basis van Elliot Wave Analyse een groot aantal crypto munten volgt. Elliot Wave analyse is een technische analyse van de koersen van de crypto munten. En laat die nu ook een groot aanhanger zijn van de bovengenoemde munten. Maar ook van nog veel meer munten. Zijn eigen aanbevelingen staan ook in een simpel Google spreadsheet. Leuke andere munten zijn bijvoorbeeld Injective, Aave, Avalanche, DYDX en APT. En oja, dit is dus géén financieel advies :-)