De laatste blogs

the world according to iiccii

Projecten

Projecten In de afgelopen 20 jaar heeft iiccii vele projecten gerealiseerd, van groot tot klein. Een greep uit de projecten van iiccii: Zakelijk vastgoed platform RealNext, een stichting die in het leven is geroepen door drie grote makelaars (DTZ, JLL en CBRE), heeft een platform laten ontwikkelen met zakelijk vastgoed aanbod. De site is een 'white label' website die actief is bij 80 makelaars. De site is bv. te zien op aanbod.dtz.nl. iiccii vervulde ... lees verder.

eBook steeds populairder

eBook steeds populairder

De populariteit van eBook wordt steeds groter. Ondanks berichten dat de verkoop van eBooks in de VS zou zijn gedaald (wat niet klopte trouwens!), neemt het aantal gelezen eBooks nog steeds sterk toe. Dit blijkt uit de eBook barometer van de CB. Wel is in de cijfers van het CB te zien dat de verkopen van ... lees verder.

De lange staart: top-100 boeken steeds minder populair

De lange staart: top-100 boeken steeds minder populair

De beroemde Long Tail, een term die in 2004 werd geintroduceerd door Chris Anderson in het blad Wired, blijkt in de praktijk inderdaad te worden bevestigd. In een presentatie van Mathijs Suidman van het CB (voorheen Centraal Boekhuis) op de Frankfurt Buchmesse wordt getoond dat het aandeel van de 100 meest populaire boeken de laatste ... lees verder.

eBook omzet in VS daalt …. toch NIET

eBook omzet in VS daalt …. toch NIET

Begin september publiceerde de Wall Street Journal een artikel waarin werd gemeld dat de eBook omzet in de VS in de eerste vijf maanden van 2015 in de VS was gedaald. Het artikel stelt het volgende: "Industrywide, for the first five months of 2015, publisher e-book revenue for adult, children’s and young adult titles fell ... lees verder.

Miljoen digitale abonnees voor New York Times

Miljoen digitale abonnees voor New York Times

De New York Times bereikte eind juli 2015 het magische aantal van 1 miljoen digitale abonnees. Vier en half jaar na de introductie van de veel bediscussieerde 'paywall' begin 2011 is de New York Times erin geslaagd om critici de mond te snoeren. In de jaarverslagen is te lezen dat de New York Times in ... lees verder.

De VS: uw redder in nood!

De VS: uw redder in nood!

Laat ik maar meteen beginnen met een biecht: ik heb een haat-liefde verhouding met de VS. Aan de ene kant heb ik enorme bewondering voor de ondernemersgeest en de positieve instelling van Amerikanen. Diensten en bedrijven als Google, Facebook, Netflix en Airbnb zijn lichtende voorbeelden voor mij, en ik maar daar ook graag gebruik van. ... lees verder.

Windows mobile geen succes

Windows mobile geen succes

Android oppermachtig Alle inspanningen ten spijt, lukt het Microsoft niet om een voet aan de grond te krijgen met haar Windows Mobile toestellen. Hiermee lijkt de krachtenbundeling van twee - voormalig - giganten volledig mislukt. Het marktaandeel van de Windows Mobile zakt van 3,1% in het tweede kwartaal van 2012 naar 2,6% in het tweede kwartaal van ... lees verder.

Koopkracht Nederland blijft sterk achter.

Koopkracht Nederland blijft sterk achter.

De koopkracht in Nederland blijft sterk achter bij de groei van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Dat blijkt uit cijfers die de OESO op Prinsjesdag zijn gepresenteerd. De OESO heeft de ontwikkeling van het BBP en de koopkracht van een groot aantal landen met elkaar vergeleken vanaf begin 2007 tot en met het eerste kwartaal ... lees verder.

Wie is de beste investeerder in UBER?

Wie is de beste investeerder in UBER?

De club van $50 miljard Hij heeft er een dagtaak aan: nieuwe financiers vinden. Travis Kalanick, CEO van het bedrijf Uber, heeft inmiddels maar liefst $8,2 miljard opgehaald in 13 rondes bij 50 investeerders. De afgelopen drie maanden alleen al haalde hij al ¢2,3 miljard op van investeerders zoals Microsoft, Baidu en Tata. Er lijkt geen ... lees verder.

Omzet en brutomarge Uber groeien explosief

Omzet en brutomarge Uber groeien explosief

Het gaat goed met Uber. Tenminste, als we kijken naar de ontwikkeling van de omzet van de luis in de pels van de taxibranche. Volgens Reuters is de omzet van Uber in 2014 uitgekomen op $2,91 miljard. Voor 2015 verwacht Uber een omzet van $10,8 miljard en voor 2016 $26,1 miljard. In 2013 bedroef de ... lees verder.