eBook steeds populairder

eBook steeds populairder

De populariteit van eBook wordt steeds groter. Ondanks berichten dat de verkoop van eBooks in de VS zou zijn gedaald (wat niet klopte trouwens!), neemt het aantal gelezen eBooks nog steeds sterk toe. Dit blijkt uit de eBook barometer van de CB. Wel is in de cijfers van het CB te zien dat de verkopen van eBooks iets minder hard groeien. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het aantal uitgeleende titels via de openbare bibliotheken en het aantal gelezen boeken via een abonnementsvorm – zie onderstaande figuur van de CB.

Verkopen eBooks

eBooks bijna 30% van online boekverkopen

De cijfers van de CB laten verder zien dat eBooks 5,8% uitmaken van de totale boekverkopen, terwijl van de online verkopen eBooks al bijna 30% uitmaken van de verkopen.

eBooks als aandeel in online boekverkoop

Vooral literaire fictie verkocht als eBook

Opvallend is dat eBooks vooral literaire fictie boeken zijn. Non-fictie boeken vormen slechts 5% van de aantallen bij eBooks ten opzichte van 17% bij de fysieke boeken. Ook kinderboeken doen het niet goed als eBook; slechts 6% van de eBooks is een kinderboek, terwijl dit bij fysieke boeken op 17% ligt. Ook reisboeken en educatieve titels dan het als eBook veel slechter dan als ouderwetse papieren boeken. Dat verbaast mij. Wat is er immers handiger dan je kind laten lezen op een iPad? Of notities maken in een educatieve titel? In al die segmenten ligt nog een grote kans, lijkt mij.

Boekverkoop naar genre

 

Dit artikel kwam tot stand op basis van de mooie eBook barometer van de CB.