Windows mobile geen succes

Windows mobile geen succes

Android oppermachtig

Alle inspanningen ten spijt, lukt het Microsoft niet om een voet aan de grond te krijgen met haar Windows Mobile toestellen. Hiermee lijkt de krachtenbundeling van twee – voormalig – giganten volledig mislukt. Het marktaandeel van de Windows Mobile zakt van 3,1% in het tweede kwartaal van 2012 naar 2,6% in het tweede kwartaal van 2015, aldus cijfers van IDC. Onbetwist marktleider is Android, dat in dezelfde periode steeg van bijna 70% naar 82,6%. Ook Apple had last van de opkomst van Android en zakte van 16,6% naar 13,9%. Het lijkt er dus op dat Microsoft, na een nederlaag op de markt voor zoekmachines met Bing, ook op het mobiele vlak haar meerdere moet erkennen in Google.

Schermafdruk 2015-09-24 15.15.00

Android marktleider (c) IDC

Markt groeit nog steeds met dubbele cijfers!

Het totaal aantal verkochte mobiele telefoons in het tweede kwartaal van 2015 bedroeg 342 miljoen toestellen, een toename van 13% ten opzichte van een jaar eerder. Deze groei is volgens IDC vooral te danken aan een hogere afzet in de opkomende markten.