iPad beste batterij van alle tablets

iPad beste batterij van alle tablets

Dat Apple goede tablets maken weten wat natuurlijk allang. De iPad wordt geroemd om zijn design, gebruikersvriendelijkheid, prestaties en de grote hoeveelheid kwalitatieve apps. Nu blijkt er nog een ander argument om de iPad te kopen. De batterij van de iPad gaat namelijk veel langer mee dan die van de concurrenten. De Britse consumentenorganisatie Which? heeft namelijk een onderzoek gedaan naar de levensduur van de batterijen.

Bij de testen is onderscheid gemaakt in twee categorie├źn: de 10-inch tablets en de 7-inch tablets.

iPad 3 houdt het ruim 13,5 uur vol

Voor de test is de helderheid van alle schermen op hetzelfde niveau ingesteld, en zijn dezelfde taken uitgevoerd (browsen en video’s bekijken). De resultaten liegen er niet om. De iPad 3 houdt het maar liefst 13,5 uur vol! Ook de iPad 2 doet het met 10 uur niet slecht. De Samsung Galaxy Tab komt op bijna 9 uur, terwijl de Google Nexus na 8 uur leeg is. De Asus Eee Pad is na 5 uur al leeg.

 

 

iPad mini koploper in zijn klasse

Ook in de 7-inch klasse gaat Apple ruim aan kop in de batterij-test. De iPad mini houdt het net als zijn grotere broer meer dan 13 uur vol, ruim drie uur meer dan de Kindle Fire HD van Amazon die met een kleine 10 uur de tweede plek inneemt. De Nexus 7 blijft steken 0p ruim 9 uur en de Samsung Galaxy Tab2 7.0 komt niet verder dan 7 uur.

 

 

Kortom: voor wie meer dan 10 uur per dag werkt en zich niet in de buurt van een stopcontact bevindt, is de iPad ideaal!