iPad gebruikers kopen het meest

iPad gebruikers kopen het meest

Apple gebruikers kopen graag

Uit een studie van het Engelse AffiliateWindow blijkt dat gebruikers met een iPad van alle gebruikers met een mobiel device de meeste aankopen doen. Drie van de vijf mobiele aankopen is gedaan met de iPad, aldus AffiliateWindow. De iPhone volgt op een goede tweede plek met 24%. Dit betekent dat maar liefst 83% op rekening komt van mobiele Apple gebruikers. Android gebruikers nemen 12% van de mobiele aankopen voor hun rekening, en Blackberry 3%.

Conversie Apple gebruikers tussen 5 en 6%

Kijken we naar het percentage van het aantal gebruikers dat een aankoop doet met zijn mobiele toestel, dan zien we verrassend dat Blackberrry met ruim 9% het hoogste scoort. Hierbij dient wel te worden opgemerkt dat Blackberry eenĀ  geringe penetratie heeft. Van alle iPad gebruikers koopt zo’n 5 a 6%. Bij de iPhone en de Android is dit percentage met ongeveer 2,5% ruimt twee keer zo laag.