Google komt met eigen 7″ tablet in juli

Google komt met eigen 7″ tablet in juli

Google zal binnenkort een eigen tablet lanceren. De 7-inch tablet is kleiner dan de iPad, en heeft dezelfde grootte als de Kindle Fire van Amazon. Dat meldt Appleinsider op haar website.

Google had eerder aangekondigd dat de nieuwe tablet ongeveer $249 zou gaan kosten. De Kindle Fire is met $199 een stuk goedkoper. Google heeft de lancering daarom iets uitgesteld, en zal naar verwachting komen met een iets lagere prijs die vergelijkbaar is met de Kindle Fire. De nieuwe tablet van Google draait op Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd. De Kindle Fire draait ook op Android. Amazon heeft Android echter sterk aangepaste om de eigen boeken, muziek en films te kunnen verkopen. De Google tablet heeft een Nvidia Tegra 3 quad-core processor en wordt gemaakt door het bedrijf Asustek, bekend van het merk Asus.