GfK: 2,2 miljoen tablets in Nederland

GfK: 2,2 miljoen tablets in Nederland

De verkoop van tablets in Nederland blijft toenemen. Eind 2011 waren er al 1 miljoen tablets verkocht in Nederland. BN De Stem meldt nu dat GfK op basis van de verkoopaantallen van het eerste kwartaal in 2012 verwacht dat er eind 2012 in totaal 2,2 miljoen tablets op de markt zijn in Nederland. Dat betekent dat maar liefst ongeveer 30% van het aantal huishoudens in Nederland een tablet heeft.

 

Volgens het onderzoek van GfK geeft 80% van alle respondenten aan ge├»nteresseerd te zijn in een tablet. Opvallend is dat slechts 15% kiest voor een iPad. Drie op de vijf ondervraagden geeft de voorkeur aan de Andriod of Windows tablet. “De onderzoekers denken dat de hoge prijs van Apple voor velen reden is goedkopere alternatieven af te wachten”, aldus BN De Stem.