Ruim helft Nederlanders bezit smartphone

Ruim helft Nederlanders bezit smartphone

De penetratie van de smartphones in Nederland groeit razendsnel. In het laatste kwartaal van 2011 had zelfs 52% van alle Nederlanders een smartphone, aldus een rapport van Telecompaper. Dat betekent een groei van maar liefst 53% ten opzichte van 2010. Met het doorbreken van de kritische 50%-grens, wordt het gebruik van de smartphone daarmee gemeengoed.

Het onderzoek geeft verder aan dat Samsung en Blackberry vooral een groot marktaandeel hebben in de prepaid markt, terwijl Apple, HTC en Nokia beter scoren in de postpaid markt. Verder meldt het onderzoek dat alleen Vodafone en een aantal kleinere providers er in is geslaagd hun marktaandeel in de smartphone markt te vergroten. KPN, Telfort en Tele2 verloren daarentegen marktaandeel.