Penetratie tablets in de VS verdubbeld in december 2011

Penetratie tablets in de VS verdubbeld in december 2011

Het aantal tablets in de VS is in de maand december 2011 verdubbeld. De penetratie van tablets onder volwassenen in de VS is in die maand gestegen van 10% naar 19%. Dit meldt de website Appleinsider op basis van onderzoek van het Pew Research Center. De tablet was, ondanks de wereldwijde crisis, een populair kerstkadeau. De introductie van de Kindle Fire van Amazon en de Nook van Barnes & Noble speelden een belangrijke rol. Deze tablets zijn iets kleinder dan de iPad en ook een stuk goedkoper. Met een prijs van rond de $200 zijn beide tablets een stuk goedkoper dan de iPad. De Kindle Fire wordt zelfs onder de kostprijs verkocht. Amazon hoopt hiermee zijn omzet voor eBooks omhoog te brengen.

 

Ook de iPads hadden een goed laatste kwartaal. Apple verkocht in het vierde kwartaal van 2011 ruim 15 miljoen iPads, meer dan twee keer zoveel iPad dan een jaar eerder en bijna 50% meer dan het voorgaande kwartaal waarin 11 miljoen iPads over de toonbank gingen. Het marktaandeel van Apple bedroeg in het laatste kwartaal van 2011 nog 57%.

 

 

De Kindle Fire van Amazon