iPad nog steeds marktleider met 62% marktaandeel

iPad nog steeds marktleider met 62% marktaandeel

Apple blijft sterk, maar Kindle Fire komt op

Ondanks de opkomst van veel nieuwe tablets is de iPad van Apple nog steeds onbetwist marktleider, zo blijkt uit cijfers van IHS. Over heel 2011 verkocht Apple in totaal meer dan 40 miljoen iPads, waarmee het een marktaandeel had van 62% in de VS. Opvallende nieuwkomer is de Kindle Fire van Amazon. Deze tablet, die met een prijs van $199 een stuk goedkoper is dan de iPad, wist meteen de tweede plaats in te nemen en had in het vierde kwartaal van 2011 een marktaandeel van 14%. Webwereld meldde vorig jaar dat Amazon marktaandeel aan het kopen is door de Kindle Fire onder de productieprijs aan te bieden. De Kindle Fire kost Amazon $209. Op elke verkochte tablet legt Amazon dus $10 toe. Deze strategie lijkt goed te werken. De komst van de Kindle Fire ging ten koste van het marktaandeel van Apple, dat inzakte van 64% in het derde kwartaal naar 57% in het vierde kwartaal.

Samsung blijft achter

Samsung heeft het sinds de introductie van de Kindle Fire ook moeilijk. Alhoewel er in het vierde kwartaal meer Tabs werden verkocht dan in het derde kwartaal, daalde het marktaandeel van 11% naar 8%.