iiccii te lezen in Google Currents

iiccii te lezen in Google Currents

Google Currents, de begin december 2011 gelanceerde ‘news aggragator’ dienst van Google, moet de concurrentie aangaan met het succesvolle Flipboard. Gaat dat lukken? Dat zal moeten blijken. In mijn vorige artikel gaf ik al aan dat Currents het nu nog aflegt tegen Flipboard, en er nog een aantal verbeterpunten zijn. Toch moet Google in staat worden geacht om een serieuze concurrent te worden van Flipboard. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, zo luidt blijkbaar het nieuwe credo bij ’s werelds grootste zoekmachine.

iiccii ook op Google Currents

Een van de voordelen van Google Currents is dat uitgevers in staat worden gesteld enige mate van invloed uit te oefenen op welke content getoond wordt en hoe deze getoond wordt. Ook ik heb de proef op de som genomen en mijn website gekoppeld aan Google Currents. Het is zeer eenvoudig en snel te doen op de site van Google. Wel is het aantal instellingen beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld secties aanmaken en je artikelen een andere opmaak en achtergrondkleur geven.

Toch lijkt het een goede stap van Google. Google biedt hiermee immers de uitgevers een mogelijkheid om hun content op een eenvoudige manier te ontsluiten via de iPad. Of de uitgever hieraan verstandig doet, of het Paard van Troje mee binnenhaalt, laat ik even in het midden. De onderstaande figuren geven weer hoe iiccii eruit ziet in Currents.

 

Eigen publicatie bewerken

Een voordeel van Google Currents ten opzichte van Flipboard is dat de uitgever enige mate van invloed heeft op de opmaak van de artikelen. Zo kan je de achtergrondkleur van de artikelen veranderen, bepalen welke artikelen getoond worden, een aparte editie aanmaken, secties aanmaken binnen een editie en  iconen uploaden. Je kunt ook beheren wie de editie mag bewerken. Zie onderstaande screenshot.