Tablets maken lezen nieuws leuker en beter

Tablets maken lezen nieuws leuker en beter

Door de opkomst van tablets verandert de nieuwsconsumptie. Dat stellen BBC en Starcom Mediavest na een onderzoek naar het gebruik van de tablet op de website van ReadWriteWeb. Mensen die een tablet bezitten te lezen meer artikelen en geven aan meer nieuwssite te bezoeken.

 

Tablets steeds meer onderdeel dagelijks leven

Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat de gebruikers die al langer een tablet hebben, aangeven dat de tablets steeds meer een vast onderdeel vormen van hun dagelijkse patroon: het percentage gebruikers die de tablet een belangrijk deel vindt van de dagelijkse routine neemt toe van 44% voor mensen die de tablet maximaal een half jaar hebben tot liefst 69% voor mensen die de tablet langer dan 1 jaar hebben.

 

Tablet maakt nieuws lezen interessanter en plezieriger

De respondenten uit het onderzoek gaven aan dat tablets het lezen van  nieuws tot een veel leukere ervaring maakt:  81% van de gebruikers gaf aan dat  tablets het nieuws interessanter en leuk maken. Met name het gevoel dat de gebruiker de controle heeft bij het lezen van nieuws werd goed beoordeeld. Het gaat dan met name om interactie (85%) en de verschillende manieren om nieuws te lezen (80%).