Gaat Google+ Facebook verslaan?

Gaat Google+ Facebook verslaan?

Google heeft zich laat op het domein van social media gestort. Maar de duizelingwekkende bedragen die Facebook waard is, hebben Google doen beseffen dat social media geen eendagsvlieg is. Google heeft daarom in juni 2011 de dienst Google+ gelanceerd. In eerste instantie was deze dienst, net als Gmail, alleen beschikbaar als je werd uitgenodigd door vrienden, maar sinds begin deze week is de dienst voor iedereen toegankelijk.

Dat Mark Zuckerberg zich (eindelijk) geconfronteerd ziet met een serieuze concurrent, moge blijken uit de volgende indrukwekkende cijfers van Google+:

  • Er zijn volgens Mashable inmiddels zo’n 43 miljoen gebruikers wereldwijd, en de groei bedraagt tientallen procenten per week
  • Het verkeer op de site is in de afgelopen week meer dan verhonderdvoudigd volgens ReadWriteWeb

Hiermee is Google+ het snelst groeiende social netwerkt ooit. De dienst noteerde binnen 1 maand 25 miljoen unieke gebruikers. Facebook deed over ditzelfde aantal zo’n drie jaar. Wellicht niet helemaal een eerlijke vergelijking – Google heeft immers al honderden miljoen gebruikers – maar toch!

Dat Google met de nieuwe dienst de grootste concurrent is voor Facebook, wordt overigens onderkend door Facebook mede-oprichter Dustin Moskovitz. Zie onderstaande video voor het gehele interview met Dustin Moskovitz.