Google Voice Search beschikbaar in Chrome

Google Voice Search beschikbaar in Chrome

Google gaat Google Voice aanbieden via Google Chrome. Google Voice, de mogelijkheid om met je stem zoekopdrachten uit te voeren, was november 2010 al beschikbaar voor de iPhone. Google maakt Google Voice Search voor de desktop eerst beschikbaar voor de Engelse taal. Dat maakt het bedrijf bekend.

 

Goggles, Instant Images en Places

Google gaat ook de dienst Goggles beschikbaar maken voor Google Chrome. Goggles is een mobiele applicatie waarmee gebruikers foto’s kunnen uploaden, waarna Google bijbehorende informatie zoekt. Deze dienst is beschikbaar in meerdere talen.

Verder wordt ook Google Instant geïntegreerd met Google Images. Bij het zoeken naar beeld wordt tijdens het typen van de zoekopdracht ook suggesties getoond.

Voor de mobiel wordt de functionaliteit van Places in de zoekpagina geïntegreerd. Dat betekent dat er een knop komt waarmee gezocht kan worden naar kroegen, restaurants of andere bedrijven, die vervolgens op een kaart getoond worden.

Google Voice getest: 70 tot 85% goed

Google Voice is door Mashable getest. Van de 22 zoekopdrachten gingen er 15 goed. Geen slechte score dus. Na herhaling van de vraag kwam Google voice zelfs op een score van 85%. Bekijk hieronder de video van Mashable.