Facebook naar de beurs voor $100 miljard

Facebook naar de beurs voor $100 miljard

De netwerksite wil in 2012 naar de beurs. Volgens de Amerikaanse TV-zender CNBC zal dat gebeuren in het eerste kwartaal van 2012. Hiermee wordt de beursgang van Facebook de grootste die ooit heeft plaatsgevonden. Google ging in 2004 naar de beurs voor $23 miljard. Dat Facebook naar de beurs wil in het eerste kwartaal van 2012 heeft te maken met de ‘500 rule’. Deze bepaling van de Securities and Exchange Act bepaalt dat alle bedrijven met meer dan 500 investeerders elk kwartaal hun financiĆ«le informatie openbaar moeten maken via de Amerikaanse waakhond Securities and Exchange Commission (SEC).

Koers verdubbeld in jaar tijd

De beursgang zou betekenen dat de koers van Facebook in een jaar tijd al verdubbel is. In januari 2010 werd FacebookĀ  nog gewaardeerd op $50 miljard. Goldman Sachs stak toen met een aantal andere investeerders nog $1,5 miljard in Facebook.

Facebook inmiddels al populairder dan Google

Het enthousiasme voor Facebook is begrijpelijk. Bezoekers zijn sinds vorig jaar al langer op Facebook dan op Google. Natuurlijk is dit beeld iets vertekend door de veel langere bezoektijd op een netwerksite dan op een zoekmachine, maar toch. De groei is fascinerend.

 

Facebook groter dan Google