Britisch Library zet 60.000 boeken uit 19e eeuw in iPad app

Britisch Library zet 60.000 boeken uit 19e eeuw in iPad app

De British Library heeft op 8 juni 2011 een app voor de iPad gepresenteerd waarmee het 60.000 boeken uit de negentiende eeuw toegankelijk wil maken. De applicatie is  nu nog gratis en geeft toegang tot ruim duizend  titels. Komende zomer zal dit aantal uitgebreid worden naar meer dan 60.000. Op dat moment wordt ook de prijs van app bekendgemaakt.

De selectie gedigitaliseerde werken omvat klassieke romans en filosofische, geschiedkundige en wetenschappelijke titels. De boeken zijn beschikbaar in verschillende talen en  interessegebieden. In de app vind je bijvoorbeeld boeken als “Frankenstein” door Mary Shelley en ”The Adventures of Oliver Twist” door Charles Dickens.

De app gebruikt ingescande kopieën van originele edities. Het is een genot om door de oude boeken heen te bladeren. Hieronder een deel van de prenten uit de boeken.

Het Corporaalschap Frans Banning Cocq van Rembrand

 

Simeon in de Tempel (naar schilderij van Rembrandt)

 

Rembrandt overleden

 

Bedelaars door Rembrand

 

 

Nog niet uitgekeken? Kijk dan hieronder bij een volgende verzamelingen Oud-Hollandsche prenten: