Apple kondigt lancering iCloud aan

Apple kondigt lancering iCloud aan

Apple iCloud

Maandag 6 juni heeft Apple bekend gemaakt dat het iCloud lanceert. iCloud is een nieuwe gratis dienst waarmee je verschillende diensten centraal op internet (‘the cloud’) opslaat en kunt synchroniseren met al je Apple toestellen zoals de iPhone, iPad, iPod Touch en de Mac. Hiermee kun je foto’s, video’s, documenten, apps en diensten zoals je contacten, mail en agenda op een eenvoudige manier beheren. Geen gedoe meer met het synchroniseren via iTunes dus. De nieuwe dienst vervangt MobileMe, de betaalde dienst van Apple die € 79 per jaar kost en contactgegevens, mail en agenda synchroniseert. De gebruikers van MobileMe behouden wel hun @me.com emailadres.

5Gb gratis opslagruimte

Gebruikers van iCloud krijgen 5Gb gratis opslagruimte. De via iTunes gekochte muziek, apps en boeken tellen niet mee bij de opslagruimte.

 

Backups

Een belangrijk voordeel van het online opslaan van je gegevens is dat er automatisch back-ups worden gemaakt. Nooit meer iets kwijt dus.

 

 

Apple iCloud fotostream
De Apple iCloud fotostream zorgt ervoor dat foto’s die op een apparaat worden genomen of geïmporteerd automatisch worden op je andere apparaten worden gezet.

iTunes Match: voor de rest van je muziek

Niet alle muziek op je iPhone of iPad is gekocht met iTunes. Daarvoor biedt Apple een handige oplossing: iTunes Match. iTunes Match kijkt of die muziek ook in iCloud beschikbaar is, en geeft je de mogelijkheid om in het bezit te komen van een rechtenvrije kopie in 256 bits AAC-formaat. Ook al is de originele versie van lagere kwaliteit. De dienst kost $24,99 per jaar. Apple heeft 18 miljoen nummers beschikbaar om mee te ‘matchen’.

Beschikbaar in dit najaar

Enthousiast geworden? Helaas. De dienst iCloud komt pas dit najaar beschikbaar. Voor de echte Jobs-fans met enig zitvlees, hier is de presentatie van iCloud tijdens de WorldWide Developers Conference (WWDC) in San Francisco.