Yelo biedt live televisie kijken

Yelo biedt live televisie kijken

Telenet, een Belgische kabelmaatschappij met 2,3 miljoen tv abonnees, biedt sinds 18 december 2010 een dienst aan om op de iPad live televisie te kijken: Yelo. De dienst wordt door ruim 5% van de abonnees gebruikt. Vooral het live tv kijken is populair: 34% van de gebruikers van de app doet dit.

Rechten geen probleem?

Yelo is alleen beschikbaar voor thuisgebruik door de abonnees van Yelo. De dienst wordt hiermee dus niet via het ‘open internet’ aangeboden. Hiermee voorkomt Yelo de ingewikkelde rechtendiscussies, die er in Nederland bijvoorbeeld toe leidden dat de door TripleIT ontwikkelde dienst Rumble nooit officieel kon worden aangeboden.

Live tv-kijken met iPad vergroot sociale interactie

Onderzoek naar het gebruik van Yelo wijst verder uit dat Yelo de sociale interactie tussen de gebruikers vergroot. De belangrijkste drijfveer voor het gebruik van de app noemt Telenet de ‘Prime Time Conflict’: het gegeven dat iedereen op prime time naar televisie wil kijken, maar andere programma’s wil zien.