Money & Speed: mooie interactieve app

Money & Speed: mooie interactieve app

De VPRO heeft op 31 januari 2011 de iPad Money & Speed: Inside the blackbox gelanceerd. Deze iPad app geeft op een interactieve wijze de heftigste en snelste crash weer van de financiële markten op 6 mei 2010. De app bevat naast interviews veel  infographics zoals een wereldkaart met de beurskoersen en de beurskoersen van seconde tot seconde van fondsen zoals Apple, Accenture, Proctor & Gamble en de E-mini.

 

Voor niets gaat de zon op

‘Money & Speed’ heeft in totaal €200.000 gekost, zo meldde Marije Meerman van de VPRO op het iMMovator Cross Media Cafe Tablets op 24 mei. Hiervan is €70.000 naar het bouwen van de app gegaan. De rest is besteed aan de documentaire.

“15.000 downloads, maar niets verkocht”

De app Money & Speed is in totaal 15.000 keer gedownload. Internationaal is ook een betaalde Engelstalige app aangeboden voor een bedrag van €0,99. Dit is echter totaal niet aangeslagen. Op de iMMovator Cross Media Cafe Tablets werd gesuggereerd om de prijs te vertienvoudigen, en er een screensaver van te maken. “Daar gaan we over nadenken”, aldus Marije Meerman.

Conclusie

Conclusie van de VPRO-case? Complimenten voor de mooie app. Maar het toont ook dat geld verdienen met apps nog niet zo eenvoudig is. Ook al is het een hele mooie.