75% lezers Veronica Magazine iPad app is man

75% lezers Veronica Magazine iPad app is man


Veronica Magazine, die eind juli 2010 als eerste tvgids een iPad app introduceerde, wordt vooral gelezen door mannen. Maar liefst 75% van de lezers van de app is man. Dit meldt Publishr op basis van een onderzoek dat Veronica heeft uitgevoerd. Deze cijfers bevestigen het eerder gepubliceerde onderzoek van GfK, wat werd gepresenteerd op het iMMovator Cross Media Cafe Tablets op 24 mei 2011.

De Veronica Magazine is destijds in een recordtijd op de markt gebracht. In een periode van negen weken is de app ontwikkeld. Veronica meldt dat er nu drie man werkt aan de app: 1 eindredacteur en 2 vormgevers.

40.000 downloads in een half jaar

Binnen een half jaar na lancering, was de Veronica Magazine al 40.000 keer gedownload, zo meldt de Volkskrant. Uiteraard speelt daarbij mee dat de app gratis verkrijgbaar is. Veronica Magazine heeft aangekondigd de app betaald te gaan maken, maar de app is nog steeds gratis beschikbaar.

Goede waardering lezers

De Veronica magazine app wordt door gebruikers goed ontvangen. De app heeft een gemiddelde beoordeling van de app in totaal is vier sterren (van de vijf). De update van de app van februari 2011 heeft zelfs een beoordeling van 4,5 sterren.