Wat betekent iiccii eigenlijk?

Wat betekent iiccii eigenlijk?

 

iiccii, uitgesproken als ikkie, is het internetbedrijf van Eddy Hamoen. De naam iiccii is een verwijzing naar twee zaken:

  • ik sta centraal

Enerzijds verwijst ikki naar het nieuwe ‘ik-tijdperk’: het individu staat steeds meer centraal. Nieuwe diensten waarbij de gebruiker niet volledig centraal staan, zijn gedoemd te mislukken. Door het internet zijn hele bedrijfskolommen weggevaagd. Hoe vaak komt u nog in het reisbureau? Of slaat u er de Winkler Prins op na? En waarvoor had u die makelaar ook alweer nodig? Een aantal voorbeelden van bedrijven die door het internet hun rol hebben zien veranderen. En het einde is nog lang niet in zicht. Dat is een ding dat zeker is!

  • ik deel mijn kennis met anderen

Grappig genoeg kent het internet, en in het verlengde daarvan mobiele applicaties, ook een andere kant. Mensen delen graag hun kennis en ervaringen. Voor elk probleem is er wel informatie te vinden op internet, helemaal gratis. Vaak (deels) geschreven door hobbyisten. Denk aan sites als Zoover.nl en Smulweb.nl. De gemiddelde consument vertrouwt al meer op de mening van andere consumenten, dan van de krant of televisie. Dit delen van informatie geschiedt vrijwel altijd belangeloos, soms kunnen bepaalde voorwaarden aan het gebruik worden gesteld. Hiervoor is Creative Commons opgericht, een initiatief dat is gericht op een nieuwe manier van omgaan met auteursrechten en het verspreiden van creaties van kunstenaars, wetenschappers, auteurs en andere creatieven. Het internet biedt immers een prachtig platform om de wereld nog rijker te maken met mooie ideeën, en voort te borduren op innovaties van anderen. Zo staat op internet het individu weliswaar centraal, maar dat betekent niet dat altruïsme geen plek heeft. Kijk naar voorbeelden als Wikipedia, Youtube en Facebook. Zij konden alleen groeien dankzij de bijdragen van hun gebruikers. Vandaar dus de naam: ik sta centraal en ik maak gebruik van internet, maar ik ben ook wederkerig.

Lees meer: