Deventer wint opnieuw award

Deventer wint opnieuw award

De Openbare Bibliotheek Deventer is voor de tweede keer in de prijzen gevallen. De site, die vorig jaar is ontwikkeld en eind september live ging, kreeg donderdag 31 maart 2011 de juryprijs voor de beste Digitale Bibliotheek, nadat eerder een award voor de Augmented Realitiy pilot was gewonnen.

Ik citeer uit het juryrapport: “OB Deventer is bekend van de introductie van de white label website, maar trekt digitale innovatie aanzienlijk breder dan die site. De bibliotheek heeft een mooie wiki opgezet die actief wordt bijgehouden en die verwijst naar collecties in de dossiers en digitale bestanden. Deventer durft ook het experiment aan te gaan rondom serious gaming, waarmee vorig jaar een prijs mee is gewonnen. Ook samenwerking met een partner als boekenliefde wordt niet geschuwd en uit de projectplannen van OB Deventer blijkt dat een aantal initiatieven bij voorkeur op een hoger en landelijk niveau worden uitgerold.”

De jury geeft ook nog een suggestie om de site nog beter te maken: “We zeiden het al, geen enkele bibliotheek is ideaal op dit moment, zo kan ook Deventer nog wat verbeteren aan de zichtbaarheid van sociale media en er wordt nog niet actief geblogd.” Een goede uitdaging, die Deventer ongetwijfeld zal oppakken.

Jos Debeij, directeur van de Openbare Bibliotheek Deventer, spreekt in het onderstaand interview zijn dank uit voor de award.