Deventer wint award voor Augmented Reality pilot

Deventer wint award voor Augmented Reality pilot

Expeditie Deventer

Op de Digitale Erfgoed Conferentie op 7 en 8 december 2010 heeft Deventer de Digitaal Erfgoedprijs gewonnen voor haar Augmented Reality (AR) pilot. Het Expeditie Deventer project is een pilot, met als doel om te leren hoe deze techniek jongeren op een speelse en informatieve manier iets kan leren over toekomst, heden en verleden van Deventer. Secundair doel is de positie van de bibliotheek bij deze doelgroep als informatie-/kenniscentrum te versterken.

De game is een moderne variant van de aloude speurtocht. Teams van scholieren rennen door de stad met een smartphone waarmee ze op bepaalde plekken 3D objecten, beeld of video kunnen bekijken. Vragen en opdrachten over verleden, heden en toekomst van een plek leveren punten op. Voor de antwoorden is hulp nodig van een deel van het team dat in de Bibliotheek zit en de collectie en internet kan doorzoeken.

Deelnemers aan DE conferentie konden ook dit jaar weer stemmen voor de toekenning van de Digitaal Erfgoedprijs. Tijdens DE conferentie 2010 reikten we voor het derde jaar op rij de Digitaal Erfgoedprijs uit. Dit jaar ging de prijs naar de beste online educatieve toepassing van een erfgoedinstelling.